MILKON

Mešavina belančevinastih proizvoda od soje i biljnih vlakana. Belančevine od 68%. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:5:4

MILPROT 70

Mešavina belančevinastih proizvoda od soje, biljnih vlakana, zgušnjivača i emulgatora. Belančevine od 68%- 72%. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:7:7

IZOLOVANA BELANČEVINA SOJE SD- 2001

Izolat proteina soje, koristi se u sistemima gde je potrebno obezbediti dobru sposobnost vezivanja vode i izuzetna emulgujuća svojsta sistema. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:5:5.

IZOLOVANA BELANČEVINA SOJE SD- 3001

Izolat proteina soje za hidrirane proizvode. Vezuje vodu i masnocu 1:5:5

MIL PATE

Preporučuje se kao punilac za paštete, ali i za druge proizvode od mesa, na bazi mlečnih proteina. Apsorpcija vode 1: 12

HIDROMILSmeša animalnih proteina, biljnih proteina, zgušnjivača, polifosfata, antioksidansa i šećera. Koristi se za visoke hidracije, preko 80%, a u kombinaciji sa belančevinastim proizvodima od soje, skrobovima i sl.
HIDROMIL SA ZAČINOMSmeša animalnih proteina, biljnih proteina, zgušnjivača, polifosfata, zacina, ekstrakata zacina i aroma. Preporucuje se za hidracije 100-120%, a u kombinaciji sa belančevinastim proizvodima od soje, skrobovima i sl.
EMULGOMILSmeša animalnih, biljnih proteina i zgušnjivačla, koristi se kao emulgator u toku izrade barenih proizvoda i pašteta gde je pokazao najbolje rezultate. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:9:9
MILROŠ ( BEZ SOJE )Smeša dr.preh. proizvoda sa začinima, ekstraktima začina, belančevinastim proizvodima (animalnim) i aditivima za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (ćevap meso, roštilj meso i sl.). Mogućnost izrade i kompletnih mešavina.
NOVI MILROŠSmeša animalnih, biljnih proteina, biljnih vlakana . Za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (usitnjeno oblikovano i usitnjeno neoblikovano meso).
NOVI MILROŠ SA ZAČINOMIstog sastava kao i milroš, uz dodatak začina. Za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (usitnjeno oblikovano i usitnjeno neoblikovano meso).
INJEKTMIL  SA  ZAČINOMSličnog sastava kao i injektmil super H, uz dodatak začina. Primena ove smeše isključuje upotrebu drugih aditiva sem nitritne soli za salamurenje. Apsorpcija vode 1:20
INJEKTMIL SUPER – HKompletna mešavina svih potrebnih sastojaka (belančevinastih proizvoda, zgušnjivača, regulatora kiselosti, antioksidanasa), osim nitritne soli, za injektovanje proizvoda od mesa .Koristi se za ubrizgavanje od 80%. Apsorbuje vodu u odnosu 1:11.
GOVEĐI ŽELATINKoristi se kao zgušnjivač, 220 bloom
MEAT  REPLACEMENTPredstavlja mešavinu animalnih proizvoda i dekstroze. Koristi se u obliku gela kao delimična zamena mesa od 10– 15% . Sadržaj proteina oko 70%. Bez “E” broja.
FAT  REPLACEMENTMultifukcionalni preparat. Ima dve uloge: 1) zamena za masnoću (1:5:20)  2)emulgator ( 1:15:20)
VEPRO GEL 95 PCP-IVisoko funkcionalni svinjski protein, namenjen za „injektovanje“ mesa. Apsorpcija vode 1:30. Proteini oko 90-95 %.
VEPROGEL 100 PCIzolovani proteini animalnog porekla 92%-70% kolagen, lako se rastvaraju u vodi. Koristi se kod proizvoda gde je potrebno veće vezivanje vode.
VEPRO 75 PSCSvinjska plazma u prahu

EKSTRAKT CRNOG BIBERA
EKSTRAKT BELOG BIBERA
EKSTRAKT KORIANDERA
EKSTRAKT LOVORA
EKSTRAKT LJUTE PAPRIKE
EKSTRAKT LJUTE ČILI PAPRIKE
EKSTRAKT SLATKE PAPRIKE
EKSTRAKT BELOG LUKA
EKSTRAKT CRNOG LUKA
EKSTRAKT ESTRAGONA
EKSTRAKT MUSKAT ORAHA
EKSTRAKT MUSKAT CVETA
EKSTRAKT KIMA
EKSTRAKT KARANFILIĆA
EKSTRAKT RUZMARINA
EKSTRAKT INGVERA
EKSTRAKT KARDAMOMA
EKSTRAKT PIMENTA
EKSTRAKT BOSILJKA
EKSTRAKT CELERA
EKSTRAKT TIMIJANA
EKSTRAKT MIROĐIJE
EKSTRAKT CIMETA
EKSTRAKT ORIGANA
EKSTRAKT MAJORANA   

*Ekstrakti začina se mogu praviti u različitim koncentracijama

OL. LJUTA PAPRIKA 0,3% – 0,5% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 0,6% – 0,8% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 0,9% -1,4% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 1,5% -2% Kapsaicin

Mogućnost izbora željene boje paprike ( C.U. Jedinica)

OL. SLATKA PAPRIKA 5.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 10.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 15.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 20.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 25.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 30.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 35.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 40.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 45.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 50.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 55.000 CU
OL. CRNI BIBER TEČNI
OL. KIM
OL. MIROĐIJA
OL. RUZMARIN
OL. CRNI LUK
OL. BELI LUK

* Kod Oleorezina paprike moguće je povećanje koncentracije, po želji kupca

CRNI LUK U PRAHU

BELI LUK U PRAHU

mix 5 CRNI BIBER MLEVENI

CRNI BIBER MLEVENI

PAPRIKA LJUTA MLEVENA

PAPRIKA SLATKA MLEVENA

PAPRIKA TUCANA

mix 10 PAPRIKA SLATKA MLEVENA

Mešavina mlevene slatke paprike i ekstakta slatke paprike

mix 4 PAPRIKA LJUTA MLEVENA

Mešavina mlevene ljute paprike i ekstakta ljute paprike

PARIZER
VIRŠLA
POSEBNA KOBASICA
EKSTRA KOBASICA
SAFALADA
FRANCUSKA KOBASICA
SRPSKA KOBASICA
SRPSKA LJUTA KOBASICA
KRANJSKA KOBASICA
JUNEĆA KOBASICA
GRILL KOBASICA
ROŠTILJSKA KOBASICA
PIKANT ROŠTILJSKA- LJUTA
SLANINSKA KOBASICA
ALPSKA KOBASICA / TIROLSKA
NOVOSADSKA KOBASICA
TOST NAREZAK
MESNI HLEB
MESNI NAREZAK
MORTADELA
ŠUNKARICA
ŠUNKA U CREVU-STIŠNJENA
PIZZA ŠUNKA
JETRENA PAŠTETA
PAŠTETA SA ŠUNKOM
JUNEĆA PAŠTETA
ČAJNA PAŠTETA
PILEĆA PAŠTETA
PILEĆA PRSA – GRUDI
PILEĆA POSEBNA KOBASICA
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆI PARIZER
ĆUREĆA KOBASICA
ĆUREĆA VIRŠLA
ĆUREĆA PAŠTETA
ČAJNA KOBASICA
KULEN
KULEN LJUTI
SREMSKA KOBASICA
NJEGUŠKA KOBASICA
IZLETNIČKA KOBASICA
ZIMSKA
BUDIMSKA
SUDŽUK KOBASICA
DEBRECINER
GIROS ZA SVINJSKO MESO
GIROS ZA JUNEĆE MESO
GIROS ZA PILEĆE MESO
ĆEVAP
VEGEMIX dodatak jelima
VEGEMIX NATUR dodatak jelima, bez aditiva

PILEĆA POSEBNA KOBASICA
PILEĆI PARIZER
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆA ROŠTILJSKA KOBASICA
PILEĆA PAŠTETA
PILEĆI MESNI NAREZAK
PILEĆA PRSA u OMOTU

*MOGUĆNOST IZRADE I DRUGIH PROIZVODA

POSEBNA
VIRSLA
PILECA VIRSLA
PILECA PASTETA
KRANJSKA KOBASICA
JUNECA KOBASICA
ALPSKA KOBASICA
ROSTILJSKA KOBASICA
STISNJENA SUNKA
CAJNA KOBASICA
KULEN

*MOGUĆNOST IZRADE I DRUGIH PROIZVODA

Gotove zacinske smeše su mešavine začina, polifosfata, antioksidansa i prehrambenih kiselina. Dodaju se pri izradi nadeva i isključuju dodatak svih aditiva (sem nitritne soli za salamurenje i emulgatora).

PARIZER
POSEBNA KOBASICA
VIRŠLA
SRPSKA, SRPSKA LJUTA KOBASICA
MORTADELA
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆI PARIZER

*KOMBI SMEŠE SE IZRAĐUJU ZA SVE PROIZVODE

Gotove zacinske smeše su mešavine belančevinastih proizvoda, začina, polifosfata (sem u paštetama), antioksidanasa i zgusnjivaca. Dodaju se pri izradi nadeva i isključuju dodatak svih aditiva (sem nitritne soli za salamurenje).

JETRENA PAŠTETA
PILEĆA PAŠTETA
PAŠTETA SA ŠUNKOM
JUNEĆA PAŠTETA
VIRŠLA

*KOMPLET SMESE SE IZRAĐUJU ZA SVE PROIZVODE

RIBLJE PLJESKAVICE
RIBLJE PAŠTETE ( Tuna ,Losos )
RIBLJA PAŠTETA OD ŠARANA
RIBLJA PAŠTETA OD TOLSTOLOBIKA
RIBLJE KOBASICE
MARINADE ZA RIBU
RIBLJA ČORBA

BLAGI KEČAP
PIZZA KEČAP
LJUTI KEČAP
KH-3 DODATAK ZA LJUTINU
MAJONEZI

KOKOŠIJI PREMIX
GOVEĐI PREMIX
BOLONJEZE SOS

KARAGENAN ALWG 540

 

MILEX AQUAMARINE karagenan

 

XANTAN GUMA

E415

GUAR GUMA

E412

GDL (Glukono-delta-lakton)

E-575

MILONG – GDL I

E-575, E-300 i E-301

MILONG – GDL II

E-575, E-300 i E-301

MILONG – GDL III

Mesavina glukoznog sirupa,E575 ,E 301 , E 621

11 ACTIMIL

E 325, E 262ii

NATRIJUM-LAKTAT –E 325

Smanjuje aktivnost vode u proizvodima, sprečava rast mikroorganizama i utiče na produženje roka trajnosti proizvoda. Preporučuje se u industriji mesa i ribe.

MILFOS UNI

Polifosfatni preparat za brzu izradu mesnog testa, povoljno utiče na formiranje boje proizvoda.

MIL KUTER

Smeša polifosfata, askorbata i estara masnih kiselina za brzu izradu mesnog testa. Upotreba ove smeše isključuje dodatak svih aditiva sem nitritne soli za salamurenje.

SUPER MILFOS VS

Kompletna mešavina polifosfatnih preparata (E 450, E  451, E 452), šećera i antioksidanasa za vlažno salamurenje mesa.

ASKORBINSKA KISELINA ( VIT. C )

E 300

Na-ASKORBAT

E 301

Na-IZOASKORBAT

E 316

LIMUNSKA  KISELINA

E 330

OXY FRESH

prirodni antioksidans, kombinacija oleorizina ruzmarina i biljnog ulja

Na-GLUTAMINAT

E 621

DEKSTROZA  monohidrat

GLUKOZNI SIRUP („Agenabon“)

koristi se za postepeno razvijanje boje i poboljsanje izgleda i socnosti proizvoda

MALTODEKSTRIN

KUKURUZNI  SKROB

KROMPIROV  SKROB


HLEBNE MRVICE


SOJINE LJUSPICE neutral

“ BREMIL “ – Brazil

SOJINE LJUSPICE neutral – sitnije 0,5-2mm

“ SOJAPROTEIN „

SOJINE LJUSPICE neutral -krupnije

“ SOJAPROTEIN „

SOJINE LJUSPICE neutra–najsitnije 0.075- 1mm

“ SOJAPROTEIN „

SOJINE LJUSPICE obojene

“ SOJAPROTEIN „

SOJINO BRAŠNO

“ SOJAPROTEIN „

I-RED

Mešavina belančevinastih proizvoda od krvi (svinjski hemoglobin)

NOVI MIL KARMIN

Svinjski hemoglobin u prahu i boja E 120

BIOCOLOR

Mesavina prirodnih boja biljnog porekla (koncentrisani sok od cvekle) i animalnih proizvoda (sv.hemoglobin)

COLOR M

Svinjski hemoglobin u prahu , boja E 120 i E 150b

AROMA DIMA U PRAHU
AROMA GOVEĐEG MESA 40%-70%
AROMA PILEĆEG MESA 40%-70%
AROMA DIMLJENE ŠUNKE 40%-70%
AROMA SVINJSKOG MESA 40%-70%
AROMA GOVEĐEG MESA-LUNCH MEAT

 

ZA MOZAIČNE TRAJNE KOBASICE

 

CXAC2/100 kg

 

ZA SUVO SOLJENJE (MEAT RIPENING)

 

GY2/200 kg

 

TOP START ( pojačivač rasta kultura)

Pojacivac rasta kultura mikroorganizama na bazi redukujucih secera i antioksidanasa

MARINADA (SVINJSKA,PILEĆA,RIBLJA)-prah

MARINADA(SVINJSKA,PILECA,RIBLJA)-tečna

NITRITNA SO ZA SALAMURENJE

Homogena mešavina natrijum hlorida i natrijum-nitrita

KUHINJSKA SO 5/1

 

KUHINJSKA SO 25/1

 

KUHINJSKA SO 50/1

 

MONO I DIGLICERIDI MASNIH KISELINA

Emulgator, stabilizator E 471

Poboljšava kvalitet i produžava trajnost proizvoda. Doziranje zavisi od vrste proizvoda.

 

MILKOLOR

 

Mešavina aditiva za stabilizaciju boje proizvoda od mesa (izuzev poluproizvoda od usitnjenog mesa)

 

NOVI PRO FREŠ

 

Sredstvo za stabilizaciju i održivost boje upakovanih poluproizvoda od usitnjenog mesa (ćevapčići, pljeskavice)

 

FRESH PLUS

 

Sredstvo za stabilizaciju i održivost proizvoda i poluproizvoda od mesa.

CELULOZNA VLAKNA KROMPIRA

 

prema tehnološkim zahtevima

 

CELULOZNA VLAKNA SOJE

 

prema tehnološkim zahtevima

 

CELULOZNA VLAKNA GRAŠKA

 

prema tehnološkim zahtevima

CELULOZNA VLAKNA PŠENICE

 

prema tehnološkim zahtevima

 

REGEMIL

 

Sredstvo za izradu suspenzije od sirove kožice

SOFTMIL

Sredstvo za omekšavanje sirovih kožica

PILJEVINA B 5/10

0,2 – 1,25 mm

PILJEVINA B 7/20

1,0 – 2,8 mm

PILJEVINA B 10/40

3.00 – 5.00 mm

PILJEVINA B 20/160

3,00 – 10,00 mm

KUDELJNI KANAP TANKI

2.5/2

KUDELJNI KANAP SREDNJI

0.9/2

KUDELJNI KANAP DEBELI

0.6/2

 

 

 

PALMINA MAST

 

Koristi se u svim ograncima prehrambene industrije: konditorske, mesne i drugih. Najveću primenu nalazi u konditorskoj i poslastičarskoj industriji za izradu biskvitnih testa, kao i kremastih punjenja. Tačka topljenja 36-39°C.

 

 

PALMINO ULJE

 

Nalazi najširu primenu u ugostiteljstvu kao i drugim srodnim delatnostima.

SVINJSKO CREVO Ø 28/30

m

SVINJSKO CREVO Ø 30/32

m

SVINJSKO CREVO Ø 32/34

 

m

SVINJSKO CREVO Ø 34/36

m

SVINJSKO CREVO Ø 36/38

 

m

SVINJSKO CREVO Ø 38/40

 

m

SVINJSKO CREVO Ø 40+

 

m

SVINJSKA CREVA – paketići

m

 

OVČIJE CREVO Ø 20/22

 

veza

 

OVČIJE CREVO Ø 22/24

 

veza

KOLAGENI OMOTAČ Ø 32 neutral plisirani COLEX C 000 RTU
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 smoke plisirani COLEX C 300 RTU
KOLAGENI OMOTAČ Ø38 zakrivljeni NF ROUND
KOLAGENI OMOTAČ Ø40 zakrivljeni NF ROUND
KOLAGENI OMOTAČ Ø36 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø45 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø50 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø55 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø60 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø65 neutral vezani  (0,5m) NF White string
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 mahagoni plisirani NF C 009
KOLAGENI OMOTAČ Ø 38 mahagoni plisirani NF C 009
KOLAGENI OMOTAČ Ø 50 mahagoni plisirani NF C 009
KOLAGENI OMOTAČ Ø 55 mahagoni plisirani NF C 009
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 u koturu NF straight
KOLAGENI OMOTAČ Ø 40 u koturu NF straight
KOLAGENI OMOTAČ Ø 50 u koturu NF straight
KOLAGENI OMOTAČ Ø 55 u koturu NF straight
–  “ EDICAS “   ( Španija )
KOLAGENI OMOTAČ Ø 20 neutral plisirani NC
KOLAGENI OMOTAČ Ø 22 neutral plisirani NC
KOLAGENI OMOTAČ Ø 24 neutral plisirani NC

“VISKASE”

 

POLYMINI Ø 20mm SMOKE

 

 

 

POLYMINI  Ø 22mm SMOKE

 

 

 

POLYMINI Ø 24mm SMOKE

 

 

38.1- NOŽEVI za OTKOŠTAVANJE MESA

nož za otkoštavanje mesa-pandler / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crveni
nož za otkoštavanje mesa – pandler zakrivljeni flex/ crni
nož za otkoštavanje mesa – pandler zakrivljeni flex/ crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / zuti
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crni
nož za otkoštavanje mesa- pandler široki / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crveni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / plavi – Teflon
nož za otkoštavanje mesa-pandler / žuti / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler široki / crveni

38.2 – NOŽEVI za PREČIŠĆAVANJE MESA 

nož za prečišćavanje mesa – žuti
nož za prečišćavanje mesa – crveni
nož za prečišćavanje mesa – plavi Teflon
nož za prečišćavanje mesa – crni
nož za prečišćavanje mesa – crni / crveni
nož za prečišćavanje mesa – crveni

38.3 – NOŽEVI ZA SKIDANJE KOŽE

nož za skidanje kože -(derač ) – crveni/crni

38.4 – OŠTRAČI – MASATI

oštrač ovalni – crna drška – dijamantski brušen
oštrač ovalni -crna drška
oštrač pljosnati -crna drška

38.5 – OPREMA

testera inox
uložak za testeru inox
električni oštrač za noževe
uložak za električni oštrač
rukavica čelična flex

38.6 – SATARE

satara intern.cleaver -crna drska
satara intern.cleaver – crna drska
satara intern.cleaver – crna drska