MILKON | Mešavina belančevinastih proizvoda od soje i biljnih vlakana. Belančevine od 68%. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:5:4 |
MILPROT 70 | Mešavina belančevinastih proizvoda od soje, biljnih vlakana, zgušnjivača i emulgatora. Belančevine od 68%- 72%. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:7:7 |
IZOLOVANA BELANČEVINA SOJE SD- 2001 | Izolat proteina soje, koristi se u sistemima gde je potrebno obezbediti dobru sposobnost vezivanja vode i izuzetna emulgujuća svojsta sistema. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:5:5. |
IZOLOVANA BELANČEVINA SOJE SD- 3001 | Izolat proteina soje za hidrirane proizvode. Vezuje vodu i masnocu 1:5:5 |
MIL PATE | Preporučuje se kao punilac za paštete, ali i za druge proizvode od mesa, na bazi mlečnih proteina. Apsorpcija vode 1: 12 |
HIDROMIL | Smeša animalnih proteina, biljnih proteina, zgušnjivača, polifosfata, antioksidansa i šećera. Koristi se za visoke hidracije, preko 80%, a u kombinaciji sa belančevinastim proizvodima od soje, skrobovima i sl. |
HIDROMIL SA ZAČINOM | Smeša animalnih proteina, biljnih proteina, zgušnjivača, polifosfata, zacina, ekstrakata zacina i aroma. Preporucuje se za hidracije 100-120%, a u kombinaciji sa belančevinastim proizvodima od soje, skrobovima i sl. |
EMULGOMIL | Smeša animalnih, biljnih proteina i zgušnjivačla, koristi se kao emulgator u toku izrade barenih proizvoda i pašteta gde je pokazao najbolje rezultate. Vezuje vodu i masnoću u odnosu 1:9:9 |
MILROŠ ( BEZ SOJE ) | Smeša dr.preh. proizvoda sa začinima, ekstraktima začina, belančevinastim proizvodima (animalnim) i aditivima za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (ćevap meso, roštilj meso i sl.). Mogućnost izrade i kompletnih mešavina. |
NOVI MILROŠ | Smeša animalnih, biljnih proteina, biljnih vlakana . Za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (usitnjeno oblikovano i usitnjeno neoblikovano meso). |
NOVI MILROŠ SA ZAČINOM | Istog sastava kao i milroš, uz dodatak začina. Za izradu svih poluproizvoda od usitnjenog mesa (usitnjeno oblikovano i usitnjeno neoblikovano meso). |
INJEKTMIL SA ZAČINOM | Sličnog sastava kao i injektmil super H, uz dodatak začina. Primena ove smeše isključuje upotrebu drugih aditiva sem nitritne soli za salamurenje. Apsorpcija vode 1:20 |
INJEKTMIL SUPER – H | Kompletna mešavina svih potrebnih sastojaka (belančevinastih proizvoda, zgušnjivača, regulatora kiselosti, antioksidanasa), osim nitritne soli, za injektovanje proizvoda od mesa .Koristi se za ubrizgavanje od 80%. Apsorbuje vodu u odnosu 1:11. |
GOVEĐI ŽELATIN | Koristi se kao zgušnjivač, 220 bloom |
MEAT REPLACEMENT | Predstavlja mešavinu animalnih proizvoda i dekstroze. Koristi se u obliku gela kao delimična zamena mesa od 10– 15% . Sadržaj proteina oko 70%. Bez “E” broja. |
FAT REPLACEMENT | Multifukcionalni preparat. Ima dve uloge: 1) zamena za masnoću (1:5:20) 2)emulgator ( 1:15:20) |
VEPRO GEL 95 PCP-I | Visoko funkcionalni svinjski protein, namenjen za „injektovanje“ mesa. Apsorpcija vode 1:30. Proteini oko 90-95 %. |
VEPROGEL 100 PC | Izolovani proteini animalnog porekla 92%-70% kolagen, lako se rastvaraju u vodi. Koristi se kod proizvoda gde je potrebno veće vezivanje vode. |
VEPRO 75 PSC | Svinjska plazma u prahu |
EKSTRAKT CRNOG BIBERA
EKSTRAKT BELOG BIBERA
EKSTRAKT KORIANDERA
EKSTRAKT LOVORA
EKSTRAKT LJUTE PAPRIKE
EKSTRAKT LJUTE ČILI PAPRIKE
EKSTRAKT SLATKE PAPRIKE
EKSTRAKT BELOG LUKA
EKSTRAKT CRNOG LUKA
EKSTRAKT ESTRAGONA
EKSTRAKT MUSKAT ORAHA
EKSTRAKT MUSKAT CVETA
EKSTRAKT KIMA
EKSTRAKT KARANFILIĆA
EKSTRAKT RUZMARINA
EKSTRAKT INGVERA
EKSTRAKT KARDAMOMA
EKSTRAKT PIMENTA
EKSTRAKT BOSILJKA
EKSTRAKT CELERA
EKSTRAKT TIMIJANA
EKSTRAKT MIROĐIJE
EKSTRAKT CIMETA
EKSTRAKT ORIGANA
EKSTRAKT MAJORANA
*Ekstrakti začina se mogu praviti u različitim koncentracijama
OL. LJUTA PAPRIKA 0,3% – 0,5% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 0,6% – 0,8% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 0,9% -1,4% Kapsaicin
OL. LJUTA PAPRIKA 1,5% -2% Kapsaicin
Mogućnost izbora željene boje paprike ( C.U. Jedinica)
OL. SLATKA PAPRIKA 5.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 10.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 15.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 20.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 25.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 30.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 35.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 40.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 45.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 50.000 CU
OL. SLATKA PAPRIKA 55.000 CU
OL. CRNI BIBER TEČNI
OL. KIM
OL. MIROĐIJA
OL. RUZMARIN
OL. CRNI LUK
OL. BELI LUK
* Kod Oleorezina paprike moguće je povećanje koncentracije, po želji kupca
CRNI LUK U PRAHU |
|
BELI LUK U PRAHU | |
mix 5 CRNI BIBER MLEVENI |
|
CRNI BIBER MLEVENI |
|
PAPRIKA LJUTA MLEVENA | |
PAPRIKA SLATKA MLEVENA | |
PAPRIKA TUCANA |
|
mix 10 PAPRIKA SLATKA MLEVENA |
Mešavina mlevene slatke paprike i ekstakta slatke paprike |
mix 4 PAPRIKA LJUTA MLEVENA |
Mešavina mlevene ljute paprike i ekstakta ljute paprike |
PARIZER
VIRŠLA
POSEBNA KOBASICA
EKSTRA KOBASICA
SAFALADA
FRANCUSKA KOBASICA
SRPSKA KOBASICA
SRPSKA LJUTA KOBASICA
KRANJSKA KOBASICA
JUNEĆA KOBASICA
GRILL KOBASICA
ROŠTILJSKA KOBASICA
PIKANT ROŠTILJSKA- LJUTA
SLANINSKA KOBASICA
ALPSKA KOBASICA / TIROLSKA
NOVOSADSKA KOBASICA
TOST NAREZAK
MESNI HLEB
MESNI NAREZAK
MORTADELA
ŠUNKARICA
ŠUNKA U CREVU-STIŠNJENA
PIZZA ŠUNKA
JETRENA PAŠTETA
PAŠTETA SA ŠUNKOM
JUNEĆA PAŠTETA
ČAJNA PAŠTETA
PILEĆA PAŠTETA
PILEĆA PRSA – GRUDI
PILEĆA POSEBNA KOBASICA
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆI PARIZER
ĆUREĆA KOBASICA
ĆUREĆA VIRŠLA
ĆUREĆA PAŠTETA
ČAJNA KOBASICA
KULEN
KULEN LJUTI
SREMSKA KOBASICA
NJEGUŠKA KOBASICA
IZLETNIČKA KOBASICA
ZIMSKA
BUDIMSKA
SUDŽUK KOBASICA
DEBRECINER
GIROS ZA SVINJSKO MESO
GIROS ZA JUNEĆE MESO
GIROS ZA PILEĆE MESO
ĆEVAP
VEGEMIX dodatak jelima
VEGEMIX NATUR dodatak jelima, bez aditiva
PILEĆA POSEBNA KOBASICA
PILEĆI PARIZER
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆA ROŠTILJSKA KOBASICA
PILEĆA PAŠTETA
PILEĆI MESNI NAREZAK
PILEĆA PRSA u OMOTU
*MOGUĆNOST IZRADE I DRUGIH PROIZVODA
POSEBNA
VIRSLA
PILECA VIRSLA
PILECA PASTETA
KRANJSKA KOBASICA
JUNECA KOBASICA
ALPSKA KOBASICA
ROSTILJSKA KOBASICA
STISNJENA SUNKA
CAJNA KOBASICA
KULEN
*MOGUĆNOST IZRADE I DRUGIH PROIZVODA
Gotove zacinske smeše su mešavine začina, polifosfata, antioksidansa i prehrambenih kiselina. Dodaju se pri izradi nadeva i isključuju dodatak svih aditiva (sem nitritne soli za salamurenje i emulgatora).
PARIZER
POSEBNA KOBASICA
VIRŠLA
SRPSKA, SRPSKA LJUTA KOBASICA
MORTADELA
PILEĆA VIRŠLA
PILEĆI PARIZER
*KOMBI SMEŠE SE IZRAĐUJU ZA SVE PROIZVODE
Gotove zacinske smeše su mešavine belančevinastih proizvoda, začina, polifosfata (sem u paštetama), antioksidanasa i zgusnjivaca. Dodaju se pri izradi nadeva i isključuju dodatak svih aditiva (sem nitritne soli za salamurenje).
JETRENA PAŠTETA
PILEĆA PAŠTETA
PAŠTETA SA ŠUNKOM
JUNEĆA PAŠTETA
VIRŠLA
*KOMPLET SMESE SE IZRAĐUJU ZA SVE PROIZVODE
RIBLJE PLJESKAVICE
RIBLJE PAŠTETE ( Tuna ,Losos )
RIBLJA PAŠTETA OD ŠARANA
RIBLJA PAŠTETA OD TOLSTOLOBIKA
RIBLJE KOBASICE
MARINADE ZA RIBU
RIBLJA ČORBA
BLAGI KEČAP
PIZZA KEČAP
LJUTI KEČAP
KH-3 DODATAK ZA LJUTINU
MAJONEZI
KOKOŠIJI PREMIX
GOVEĐI PREMIX
BOLONJEZE SOS
KARAGENAN ALWG 540 |
|
MILEX AQUAMARINE karagenan |
|
XANTAN GUMA | E415 |
GUAR GUMA | E412 |
GDL (Glukono-delta-lakton) | E-575 |
MILONG – GDL I | E-575, E-300 i E-301 |
MILONG – GDL II | E-575, E-300 i E-301 |
MILONG – GDL III | Mesavina glukoznog sirupa,E575 ,E 301 , E 621 |
11 ACTIMIL | E 325, E 262ii |
NATRIJUM-LAKTAT –E 325 | Smanjuje aktivnost vode u proizvodima, sprečava rast mikroorganizama i utiče na produženje roka trajnosti proizvoda. Preporučuje se u industriji mesa i ribe. |
MILFOS UNI | Polifosfatni preparat za brzu izradu mesnog testa, povoljno utiče na formiranje boje proizvoda. |
MIL KUTER | Smeša polifosfata, askorbata i estara masnih kiselina za brzu izradu mesnog testa. Upotreba ove smeše isključuje dodatak svih aditiva sem nitritne soli za salamurenje. |
SUPER MILFOS VS | Kompletna mešavina polifosfatnih preparata (E 450, E 451, E 452), šećera i antioksidanasa za vlažno salamurenje mesa. |
ASKORBINSKA KISELINA ( VIT. C ) | E 300 |
Na-ASKORBAT | E 301 |
Na-IZOASKORBAT | E 316 |
LIMUNSKA KISELINA | E 330 |
OXY FRESH | prirodni antioksidans, kombinacija oleorizina ruzmarina i biljnog ulja |
Na-GLUTAMINAT | E 621 |
DEKSTROZA monohidrat |
|
GLUKOZNI SIRUP („Agenabon“) |
koristi se za postepeno razvijanje boje i poboljsanje izgleda i socnosti proizvoda |
MALTODEKSTRIN |
|
KUKURUZNI SKROB |
|
KROMPIROV SKROB |
|
HLEBNE MRVICE |
|
SOJINE LJUSPICE neutral |
“ BREMIL “ – Brazil |
SOJINE LJUSPICE neutral – sitnije 0,5-2mm |
“ SOJAPROTEIN „ |
SOJINE LJUSPICE neutral -krupnije |
“ SOJAPROTEIN „ |
SOJINE LJUSPICE neutra–najsitnije 0.075- 1mm |
“ SOJAPROTEIN „ |
SOJINE LJUSPICE obojene |
“ SOJAPROTEIN „ |
SOJINO BRAŠNO |
“ SOJAPROTEIN „ |
I-RED | Mešavina belančevinastih proizvoda od krvi (svinjski hemoglobin) |
NOVI MIL KARMIN | Svinjski hemoglobin u prahu i boja E 120 |
BIOCOLOR | Mesavina prirodnih boja biljnog porekla (koncentrisani sok od cvekle) i animalnih proizvoda (sv.hemoglobin) |
COLOR M | Svinjski hemoglobin u prahu , boja E 120 i E 150b |
AROMA DIMA U PRAHU
AROMA GOVEĐEG MESA 40%-70%
AROMA PILEĆEG MESA 40%-70%
AROMA DIMLJENE ŠUNKE 40%-70%
AROMA SVINJSKOG MESA 40%-70%
AROMA GOVEĐEG MESA-LUNCH MEAT
ZA MOZAIČNE TRAJNE KOBASICE |
CXAC2/100 kg |
ZA SUVO SOLJENJE (MEAT RIPENING) |
GY2/200 kg |
TOP START ( pojačivač rasta kultura) | Pojacivac rasta kultura mikroorganizama na bazi redukujucih secera i antioksidanasa |
MARINADA (SVINJSKA,PILEĆA,RIBLJA)-prah
MARINADA(SVINJSKA,PILECA,RIBLJA)-tečna
NITRITNA SO ZA SALAMURENJE | Homogena mešavina natrijum hlorida i natrijum-nitrita |
KUHINJSKA SO 5/1 |
|
KUHINJSKA SO 25/1 |
|
KUHINJSKA SO 50/1 |
|
MONO I DIGLICERIDI MASNIH KISELINA | Emulgator, stabilizator E 471 Poboljšava kvalitet i produžava trajnost proizvoda. Doziranje zavisi od vrste proizvoda. |
MILKOLOR |
Mešavina aditiva za stabilizaciju boje proizvoda od mesa (izuzev poluproizvoda od usitnjenog mesa) |
NOVI PRO FREŠ |
Sredstvo za stabilizaciju i održivost boje upakovanih poluproizvoda od usitnjenog mesa (ćevapčići, pljeskavice) |
FRESH PLUS |
Sredstvo za stabilizaciju i održivost proizvoda i poluproizvoda od mesa. |
CELULOZNA VLAKNA KROMPIRA |
prema tehnološkim zahtevima |
CELULOZNA VLAKNA SOJE |
prema tehnološkim zahtevima |
CELULOZNA VLAKNA GRAŠKA |
prema tehnološkim zahtevima |
CELULOZNA VLAKNA PŠENICE |
prema tehnološkim zahtevima |
REGEMIL |
Sredstvo za izradu suspenzije od sirove kožice |
SOFTMIL | Sredstvo za omekšavanje sirovih kožica |
PILJEVINA B 5/10 | 0,2 – 1,25 mm |
PILJEVINA B 7/20 | 1,0 – 2,8 mm |
PILJEVINA B 10/40 | 3.00 – 5.00 mm |
PILJEVINA B 20/160 | 3,00 – 10,00 mm |
KUDELJNI KANAP TANKI | 2.5/2 |
KUDELJNI KANAP SREDNJI | 0.9/2 |
KUDELJNI KANAP DEBELI | 0.6/2 |
PALMINA MAST |
Koristi se u svim ograncima prehrambene industrije: konditorske, mesne i drugih. Najveću primenu nalazi u konditorskoj i poslastičarskoj industriji za izradu biskvitnih testa, kao i kremastih punjenja. Tačka topljenja 36-39°C. |
PALMINO ULJE |
Nalazi najširu primenu u ugostiteljstvu kao i drugim srodnim delatnostima. |
SVINJSKO CREVO Ø 28/30 | m |
SVINJSKO CREVO Ø 30/32 | m |
SVINJSKO CREVO Ø 32/34 |
m |
SVINJSKO CREVO Ø 34/36 | m |
SVINJSKO CREVO Ø 36/38 |
m |
SVINJSKO CREVO Ø 38/40 |
m |
SVINJSKO CREVO Ø 40+ |
m |
SVINJSKA CREVA – paketići | m |
OVČIJE CREVO Ø 20/22 |
veza |
OVČIJE CREVO Ø 22/24 |
veza |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 32 neutral plisirani | COLEX C 000 RTU |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 smoke plisirani | COLEX C 300 RTU |
KOLAGENI OMOTAČ Ø38 zakrivljeni | NF ROUND |
KOLAGENI OMOTAČ Ø40 zakrivljeni | NF ROUND |
KOLAGENI OMOTAČ Ø36 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø45 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø50 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø55 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø60 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø65 neutral vezani (0,5m) | NF White string |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 mahagoni plisirani | NF C 009 |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 38 mahagoni plisirani | NF C 009 |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 50 mahagoni plisirani | NF C 009 |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 55 mahagoni plisirani | NF C 009 |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 36 u koturu | NF straight |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 40 u koturu | NF straight |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 50 u koturu | NF straight |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 55 u koturu | NF straight |
– “ EDICAS “ ( Španija ) | ||
KOLAGENI OMOTAČ Ø 20 neutral plisirani | NC | |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 22 neutral plisirani | NC | |
KOLAGENI OMOTAČ Ø 24 neutral plisirani | NC |
“VISKASE” | ||
POLYMINI Ø 20mm SMOKE |
|
|
POLYMINI Ø 22mm SMOKE |
|
|
POLYMINI Ø 24mm SMOKE |
|
|
38.1- NOŽEVI za OTKOŠTAVANJE MESA
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crveni
nož za otkoštavanje mesa – pandler zakrivljeni flex/ crni
nož za otkoštavanje mesa – pandler zakrivljeni flex/ crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / zuti
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crni
nož za otkoštavanje mesa- pandler široki / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / crveni
nož za otkoštavanje mesa-pandler / plavi – Teflon
nož za otkoštavanje mesa-pandler / žuti / crni
nož za otkoštavanje mesa-pandler široki / crveni
38.2 – NOŽEVI za PREČIŠĆAVANJE MESA
nož za prečišćavanje mesa – žuti
nož za prečišćavanje mesa – crveni
nož za prečišćavanje mesa – plavi Teflon
nož za prečišćavanje mesa – crni
nož za prečišćavanje mesa – crni / crveni
nož za prečišćavanje mesa – crveni
38.3 – NOŽEVI ZA SKIDANJE KOŽE
nož za skidanje kože -(derač ) – crveni/crni
38.4 – OŠTRAČI – MASATI
oštrač ovalni – crna drška – dijamantski brušen
oštrač ovalni -crna drška
oštrač pljosnati -crna drška
38.5 – OPREMA
testera inox
uložak za testeru inox
električni oštrač za noževe
uložak za električni oštrač
rukavica čelična flex
38.6 – SATARE
satara intern.cleaver -crna drska
satara intern.cleaver – crna drska
satara intern.cleaver – crna drska